Bienes hemmelige liv

Share

Denne boka var tema for bokaktuelt 15. november. Boka, som slo ut Da Vinci-koden på dei amerikanske bestseljarlistene, er skriven av Sue Monk Kidd og er hennar første roman. Før dette hadde ho skrive tre fagbøker.

Eg har høyrt på boka medan eg køyrde mellom Valle og Mandal, to helger måtte eg bruke på dei sju cd-platene, til saman vel åtte timar. Det var interessant, eg lærte om både bier og folk. I grunnen er det ein roman om ei 14 år gamal kvit jente, Lilly, som rømer frå ferskenfarmen i Sør-Carolina saman med den svarte hushjelpa faren har leigd for å stelle for dei etter at mor til Lilly døydde i ei skyteulukke då dottera bare var 4 år.

Dei to flyktningane kjem til honningprodusenten August og dei to søstrene hennar, og der får dei bu. Honningen dei lagar heiter Svart Madonna-honning, oppkalla etter ein gallionsfigur av ei svart kvinne med knytta neve (Black Power) som dei brukar på honningkrukkene sine, men som og er sentrum i gudstenester dei har i heimen. Vi fylgjer kvinnene i eit lite halvår med stor verdi for liva deira.

Lisbeth fortalde at ho hadde to eksemplar av boka og lydbok på biblioteket. Både bøkene og lydboka har vore mykje på utlån, folk i Valle vil lese det som er populær lesnad andre stader. Ho har også mange andre bøker med tematikken kvit/svart frå USA og Sør-Afrika, men ho har ikkje andre skjønnlitterære bøker der bier er sterkt med i handlinga.

Sue Monk Kidd har eiga heimeside, og der finn du Reader’s Guide, aktuelle spørsmål ein kan grunne på når ein har lese boka.

Adressen til heimesida er
http://www.suemonkkidd.com/

Adressen til Reader’s Guide er
http://www.suemonkkidd.com/SecretLifeOfBees/default.asp
Nede til høgre på den sida finn du ein link til Reader’s Guide.

Det er også norske linkar du kan klikke deg inn på, til dømes Bokklubben:
http://www.bokklubben.no/SamboWeb/side.do?dokId=505645&rom=NB

Her finn du og intervju med henne. Sjå og NRKhttp://nrk.no/nyheter/kultur/forfattere/4780577.html
som har fleire linkar.

Har du lese boka? Send ein kommentar til Valle radio sin blogg.

Harald

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.