Carl-Otto Schiørn i Valle radio

Share

Timen mellom 20 og 21 onsdag 16. november nytta Hallvard til ein prat med mannen som no har seld Hovdestøylen og som skal flytte frå Hovden, Carl-Otto Schiørn. Han kom i studio, hadde med seg hunden sin, noko lyttarane ikkje kunne merke, og i ein interessant samtale kom han inn på mange av dei folka han hadde samarbeidd med gjennom 35 år på Hovden.

Tuls og Carl-Otto kom til Hovden Høyfjellshotell og starta der 1. januar 1971. Det vart eit spennande liv, han var der i sju år, men då ville dei overta og det ville ikkje eigarane, dei ville bare gje 10%, og dermed slutta dei og starta for seg sjølv med å bygge opp Hovdestøylen.

I samtalen mintest han mange av dei som dei hadde arbeidd saman med opp gjennom åra. På grunnlag av ein annonse i Aftenposten hamna dei etter mange år på Grønland i Setesdal og ikkje på Kongsberg, der kona kom frå og der dei hadde planar om å byggje eit hotell nær skibakken. Men kommunen ikkje ville vere med på når det kom til stykket, no – etter 35 år – ser dei ut til å ville realisere det.

Ein innhaldsrik samtale med ein fargerik person.

Harald

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.