Kunst og cricket

Share

**Artiklene fra Løgumkloster skrives på bokmål**

Om du vil unngå de store motorveier i Danmark og Tyskland og heller ta det mer rolig på turen til Vest-Europa, kan du kjøre den vest-jyske hovedvei sørover. Vi gjorde det, vi kjørte ikke helt ytterst, men dro fra Hanstholm til Thisted og videre over Mors til Nykøbing og Skive. Der var det forresten en interessant kunstutstilling; SALIGIA // retrospektiv udstilling – Carsten Svennson, se
http://www.skivekunstmuseum.dk/

Utrolig detaljrik kunst, man kunne gå lenge her. Dessverre stoppet vi ikke lenge nok til at vi fikk med oss andre deler av museet.

Vi skulle til Løgumkloster, som ligger sør for Ribe. Om vi ikke hadde stoppet der, kunne vi fortsatt fra Ribe til Tønder, og da er det ikke lenge før vi krysser grensa. Vi gjorde det i dag, men da på en busstur med andre kursister, til sammen var vi 60-70 deltakere. På veien kjørte vi forbi et annet kunstmuseum med kunsten til maleren Emil Nolde. Her er lenker til informasjon om ham:
http://www.harstadweb.no/svs/Ekspresjonisme/Nolde.html
http://www.nolde-stiftung.de/

Men vi fortsatte nedover gjennom et paddeflatt landskap (høyeste punkt var 15 m.o.h.). Du aner karakteren om du går på den siste av lenkene om Nolde.

Etter hvert kom vi til Mikkelberg, et senter for kunst og cricket. Se http://www.mikkelberg.de/danish/Mikkelberg/Om-Mikkelberg.asp
Henry Buhl fortalte om historien til stedet, slik du kan lese den på ovenstående lenke. Samtidig fikk vi et levende innblikk i en historie som strekker seg tilbake til før 1864 og krigen mellom Danmark og Tyskland – en krig og en sak som blant andre Ibsen engasjerte seg i.

Deretter dro vi til Husum, hvor det er en nydelig dansk kirke, se
http://www.dks.folkekirken.dk/Husum/husum.htm
Jeg skulle unnet enhver å høre den fulltonende sangen når sangglade gjester fylte det flotte rommet med fulltonende sang. Henry Buhl måtte tørke tårer før han kunne fortelle om kirken.

Vi snudde hjemover igjen, de frisiske øyer med blant annet Sylt fikk vi ikke med oss. Men at det hadde vært en fin tur i godt turvær (16 grader, delvis skyet, oppklarnende om kvelden), det var vi alle enige om.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.