Tilbake til det gamle landet

Share

Fredag kveld klokka 19 er det duka for ein spesiell konsert i Valle kyrkje. Åtte harpistar frå USA vil då saman med Kirsten Bråten Berg ha konserten Tilbake til det gamle landet.

Kirsten møtte Beth Kollé, som er leiar for harpistane, på ein konsert i Seattle. Beth har tidlegare vore på Ose, og då vitja ho Kirsten. Ho talar flytande norsk, så det vert ikkje språkproblem denne kvelden. I løpet av konserten fortel ho om musikken, noko som gjev ei meiroppleving for publikum. Beth har og lært seg ein del av Kirsten sitt repertoar, og andre avdeling av konserten vil dei halde saman.

Eg har tidlegare peika til heimesida til Beth Kollé, http://www.bethkolle.com/ Der fortel ho at turneen i Skandinavia denne gongen startar i Oslo, går vidare til Heddal Stavkyrkje, Hovin, Mjonøy og altså Valle, før dei dreg vidare til Göteborg, der dei skal ha to konsertar i Wasa kyrka på Nordlek06, det nordiske folkedans- og spelmannsstemnet som vert arrangert kvart tredje år. Her er lenke til arrangementet i Göteborg: http://www.nordlek.nu/Nordlek/index.do Om du planlegg ein tur med ferja frå Kristiansand til Sverige i perioden 25.-30. juli, kan det vere noko å få med seg der. HARPA sine konsertar er tirsdag 25. juli og fredag 28. juli klokka 23.

Eg veit ikkje kva dei skal spele i Valle kyrkje fredag 21. juli klokka 19. Men dei har eit stort repertoar å ta av. Beth Kollé har gjeve ut mange bøker med melodiar arrangert for harpe. Du kan ta ein kikk på dei her http://www.bethkolle.com/harpbooks.html

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.