Jon Lilletun er borte

Share

Det kom som eit lite sjokk då eg i dag fekk høyre at Jon Lilletun var gått bort, 60 år gamal. Kreften vann til slutt, etter at vi hadde trudd han hadde vunne kampen då han tok til att på Stortinget etter sjukdomsperioden for eit år sidan. Men det hadde han ikkje.

Helga Hjetland seier i ein kommentar at han var den einaste statsråden som har fått trampeklapp då han tala til lærarar på eit landsmøte. -Eg trur at mange lærarar som møtte han på lokallagsmøte eller i andre samanhengar, lærte å verte glad i han, for han var så ekte og nærverande, seier ho.

Eg tur vi opplevde han slik i Valle og. Vi gløymer nok ikkje då han var her i Valle i valkampen for nokre år sidan. Olav Hovet henta han med fly på Kjevik og flaug han til Åraksøyne. Der møtte Bjørgulv T. Berg han med limousinen sin og så køyrde dei i open bil gjennom kommunen til stand og møte.

Jon Lilletun var inspirerande. Når ein tenkjer på kor mange folk han møtte i det politiske arbeidet, ikkje minst då han var statsråd, er det mest uforståeleg korleis han kunne kjenne oss att og vere til stades og lytte til oss når vi hadde saker vi ville ta opp. Anten det var saker i Aust-Agder eller Vest-Agder, så lytta han og vann vener og forståing ved det.

No er han borte. Vi lyser fred over minnet hans.

Les kva Helga Hjetland og andre seier:
http://vl.no/apps/pbcs.dll/article?AID=/20060821/ARTIKLER/60821004/1089

Kristen-Norge minnast Lilletun:
http://dagen.no/show_art.cgi?art=9681

Kristeleg Folkeparti si hovudside skriv og om dette:
http://www.krf.no/portal/page?_pageid=33,34453&_dad=portal&_schema=PORTAL

Ein tanke om “Jon Lilletun er borte”

  1. jeg blir så rørt, jeg gogglet morfar(jon lilletun) jeg har kommet på flere blogger og alle snakker varmt og positivt om ham. takk.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.