Nyhetstimen 1. november 2006

Share

Denne kvelden fekk vi problem med å kome på lufta. Torleif Soltun Haugen vart helst litt varm i toppen før vi endeleg kom på lufta klokka 18:15. Då hadde han endåtil hatt kontakt med Jørund Georg Jore som var i Kristiansand for å finne ut kva som var problemet.

Fyrste temaet var at gaupa er komen tilbake til Valle. På telefon fortalde Bjørgulv N. Berg at han hadde mist ein vér på Uppstad sist veke. Folk som har peiling på dette hadde slege fast at det var gaupa, mellom anna ut frå bitemerker.

Anna Arneberg, som steller med jord og skog i kommunen, fortalde at dette var fyrste gong ho høyrde om slikt i den tida ho hadde vore i kommunen. I går hadde ho vore innanfor Everdalen for å leite etter to reinsdyrbukkar som var rapportert med horna innfiltrert i kvarandre. Det var ikkje råd å finne dei, så om dei hadde kome laus eller døydd, var ikkje godt å seie.

Deretter var det ein telefon til Torstein Sødal, som er på turne med Inger Lise Rypdal i samband med Aksjon Håp, som skal vere 10. desember. I morgon skal dei vere på Evje, der skal dei syngje saman med eit ungdomskor på Evje. I kveld er dei i Filadelfia, Vennesla. Konserten klokka 19.00 i Evje kyrkje er gratis og Sødal vona at folk frå Øvre Setesdal tok turen ned.

Neste innslag var ein samtale med Trond Støle om ungdomsarbeidet i Valle kommune. Det vil eg kome tilbake til i eit seinare innlegg på bloggen.

Til slutt fekk eg ein prat med Frode Buen om reiselivet i Setesdal. Den vil eg og kome tilbake til på bloggen i eit seinare innlegg.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.