For 50 år sidan og i dag

Share

Sendinga i Valle radio i går kveld var hyggeleg å sitje å lytte til. Eg fekk ikkje med meg den fyrste delen, så å kommentere timen frå sentrum og samtalen Theis hadde med Gro, Brita og Helene, det kan eg ikkje. Men frå klokka 1915 var det Bjørgulv og Ørnulf som var i studio, og dei hadde Helge Dahle med seg som utereporter på Valle Alders- og Sjukeheim. Han møtte ei rekke av dei som bur der og dei som arbeider der og prata med dei om det å bu på heimen i jola og det å arbeide der i høgtida. Trivelege innslag.

Men for meg var nok høgdepunktet då Leonhard Jansen fortalde om hendinga for 50 år sidan som eg skreiv om på bloggen i går. Då fekk eg oppklart at båten Lester og Signe var på, var på veg frå Narvik til Rotterdam med jern då dei forliste i Nordsjøen. Leonhard fortalde og at dei gav seg med sjølivet etter den turen. Sjølv om far hans nok kunne tenkt seg ein ny tur, vart det nok med tanken. Mange hadde meint at det var alt for farleg alt før Signe fekk seg hyre, og no meinte dei at dei hadde fått rett. Han fortalde og at Signe seinare ikkje ein gong hadde reist med Danskebåten, men at forteljinga frå tida på sjøen hadde vore ein del av historia i familien alt frå han var liten. Eit svært triveleg innslag i programmet denne kvelden.

Elles prata Ørnulf og Bjørgulv med Anne Hasla og Knut Inge Hovet om det å dra ut og skaffe seg utdanning og tankar om å kome attende til Valle. Tankevekkjande og interessant var det å høyre på dei.

Ikkje mindre tankevekkjande var det å høyre då dei fekk Andreas Skjærli på tråden. Den nye eigaren av Refsnes Hotell inviterer til ope hus på jolekvelden, ein tradisjon han har hatt i 16 år frå han starta på Løa i Vennesla via Obersten på Evje til han no dekkar bordet på Refsnes. Motivasjonen og engasjementet var sterkt, og det var interesant å høyre han fortelje.

Ørnulf og Bjørgulv fullførte sendinga lisle joleptkvelden på ein fin måte. Ved 21-tida slutta dei av denne siste sendinga i Valle radio i 2006.

Ein tanke om “For 50 år sidan og i dag”

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.