Meir om Sunlong

Share

Fredag fekk eg denne eposten:

Heisann Harald!

Leste i bloggen din på valleradio om Signe og Lester Jansen som var ombord
på Sunlong da hun forliste SV av lindesnes.

Veldig artig at dette kom opp akkurat nå, for jeg og noen andre arbeider for
tiden med å finne informasjon om akkurat denne båten da vi planlegger å
forsøke å lokalisere og å dykke på vraket dersom dette er mulig.

Her har du litt tekniske data og historie rundt skipet:

Sunlong ble bygget ved North Carolina Shipbuilding Company, Wilmington,
North Carolina (Hull #2000) i 1943. Hun ble bygget og satt i tjeneste som Liberty Ship (Lasteskip, og seilte for United States Navy) under navnet “S/S Thomas Pollock”.

I 1947 ble hun solgt til det danske selskapet Dampskibs af 1912 A/S (A.P.
Møoller, Copenhagen) Idag bedre kjent som MÆRSK. Og seilte da under dansk
flagg med navnet “D/S Else Mærsk”.

I 1949 ble hun solgt til det norske selskapet Skibs A/S Geirulv (Gjeruldsen & Tambs, Arendal) og ble omdøpt “D/S GEIRULV”, hun var nå under norsk flagg for første gang.

Skibs A/S Geirulv solgte i 1954 skipet videre til selskapet A/S Olymp. (Einar Lange, Oslo) som døpte henne om til “D/S Sunlong”. Det var under dette selskapet, under norsk flagg og med dette navnet hun til slutt endte sin ferd et sted i Nordsjøen etter å ha sprunget lekk den skjebnesvangre 26. desember 1956.

Type: EC2 – Liberty
Motor: 3cyl Triple Expansion Steam Reciprocating 2,500shp/ 80rpm
Maks fart: 11 knop
Mål: 441′-6″ x 56′-10,75″ x 27′-9.25″
brt: 7000
Dwt: 9140

Mvh. Thomas Sørensen

Som nokre av lyttarane nok hugsar, fortalde Leonard Jansen om dette i sendinga på lislejoleptkvelden. No har det kome meir stoff. Det blir artig å følgje med på kva som skjer i denne saka vidare.

2 tankar om “Meir om Sunlong”

  1. Hei , artig å høre om D/S Sunlong. Jeg var ombord i den i ca 11 mndr midt på 50 tallet. Traden ar Canada – England – Caribien round trip , med avstikkere til Surinam , trinidad osv. Skitt last fra Caribien med boksitt men ei flott tid , den gang caribien var caribien . Jeg gikk iland i Antwerpen , Sunlong gikk derfra til Narvik og lastet på siste turen. Kapteinen var veldig ivrig med livbåt øvelser, han sa at når denne båten synker så kommer det til å gå fort ,, det stemte, har jeg hørt.

  2. Hei, leste med interesse om Sunlong. Jeg var ombord i Sunlong som lettmatros nesten hele 1956. Gikk iland i Antwerpen. Sunlong gikk da til Narvik og lastet malm. Den forliste jo da på turen derfra. Minnes kapteinen sa at når denne båten sprekker så kommer det til å gå fort. Vi hadde livbåtøvelser til stadighet. Håper å høre mer fra dere.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.