Hellige skrifter og herlege bøker

Share

I bokaktuelt i kveld fortel biblioteksjef Lisbeth Dalquist Homme om samlinga av heilage bøker dei har på biblioteket. Her finn du bøker frå mange religionar, shintoisme, inuittane, islam og buddhisme for å nemne nokre. Fleire er nemnde i programmet. Du finn bøkene ved å søke på Verdens hellige skrifter på biblioteket si søkeside. Den finn du ved å gå til http://www.valle.kommune.no/ og så i høgre marg gå til “Søking i biblioteket sine bøker”.

I programmet snakkar vi og om Alexander McCall Smith. Han er ein skotsk forfattar som har fått mykje ros dei siste åra. Professor i jus som skriv barnebøker og bøker for vaksne i stort tempo. Sjå meir om han her: http://tinyurl.com/yuyzpt Der er det og lenke til andre nettstader med informasjon om forfattaren.

Lisbeth har to bøker av han på biblioteket. Det er Damenes detektivbyrå nr. 1 og Sjiraffens tårer. På norsk er det av han i 2006 kome ut to bøker til, som ho skal kjøpe inn: Moral for vakre piker og Skrivemaskinskurs for menn.

Til slutt snakka vi litt om A Million Penguins, sjå http://no.wikipedia.org/wiki/A_Million_Penguins , eit romanprosjekt som alle kan redigere, etter modell av wikipedia, som er eit leksikon alle kan redigere.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.