Festen for Theis

Share

Eg har ikkje tidlegare skrive om konserten i Bykle kyrkje sundag, den som eg sende tysdagskvelden. Eg vil jo gjerne gjere det, for den var ei stor oppleving endåtil om eg ikkje var til stades, men bare høyrde gjennom opptaket.

Takk til alle som deltok, kvar på sin måte. Mange burde vore nemnde, men eg vil trekkje fram tre kvinner og ein konfirmant som på kvar sin måte rørte meg den kvelden.

Det var Kristen Bråten Berg som framførte Vitae lux med Tonhild Kråkenes som akkompagnerte på orgel. Kirsten fortalde at video til verket hadde vorte laga i Bykle der mange barn hadde laga englar i snøen utanfor den gamle kyrkja, og så kom sangen. Det vart ei nydeleg stund.

Det andre innslaget var Rønnaug Torvik som song Langt inn på ville heii medan Tor Hoslemo spela til. -Vi må vere to, sa ho, å syngje og spele samstundes var noko dei gamle kunne. Det var betagande. Det er noko med å leve seg inn i stoffet, ikkje bare framføre det. Folketonar ligg til rette for det, dei er i slekt med negro spirituals på den måten. Noko av det som gjorde til dømes Mahalia Jackson så unik, var at ho levde seg inn i songane. Difor vart aldri ei framføring lik den andre. Slik opplevde eg det då Rønnaug song den kvelden.

Alt det andre var inspirerande å høyre på. Så mykje kvalitet ein heil lang kveld kunne inspirere og å få det på Valle radio og dermed la dei som hadde vore til stades få det i reprise og dei som ikkje hadde hatt høve til å vere til stades få eit gløtt av ei stor kulturoppleving, det er eg glad for at eg kunne få formidla gjennom programmet i radioen den kvelden.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.