Tid for lam

Share

Onsdagskvelden var Torleif B. Harstad innom og fortalde litt om arbeid før lamminga. Det er ein god del som skal gjerast, kunne han fortelje, og dyrlækjaren, Gunvald Mosdøl, har det travelt med å setje sprøyter på alle sauene. Dei får ein vaksine for å hindre sjukdom når dei slepper ut.

Torleif rekna med at rushet ville starte omkring 25. april. Det er viktig at dei ikkje står så lenge inne før dei kan sleppe ut på beite, for dei treng mykje mat når dei skal produsere melk.

Sjølv hadde Torleif mista lam i år, det var ein sau som kasta lamma og alle var døde. Men som regel pleier det å gå godt, med 50 vinterfora sauer på bruket sitt klarer han greitt å halde oversikten. Om han skulle ha større buskap, måtte han utvide. Men i lamminga utvidar han med sauegarder alle stader det er mogleg, for dyra treng litt meir plass då. Så fort som råd kjem dei seg så på beite.

Her er lenke til artikkelen om sau på wikipedia.
http://no.wikipedia.org/wiki/Sau

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.