60 år

Share

Eg sat på skulen i ettermiddag om lag halv seks då det tok til å ringe i mobilen. Då det ofte er vanskeleg å finne han før han sluttar å ringe, rota eg febrilsk i lomma, og så var Torleif Harstad på tråden.
-Du må kome sør og få litt kake.

Det stod i avisa fredag at han fylte 60 i dag, men eg hadde heilt gløymt det att. Når du les avisa i Mandal, går det litt fortare enn når du rotar for å finne stoff til nyhetstimen. No står Øyvind Jacob for det, så eg kan slappe av.

-Takk for det sa eg, eg vil gjerne kome. Men eg må gå til halv åtte, for eg har tillyst ope hus i radioen i kveld. Om nokon kjem innnom, må eg vere der.

-Greit, svara Torleif, og då eg kom ut, var det bare eg som var gjest til å begynne med. Men så kom Kjetil Kyrvestad og Pål Nomeland, så det vart ei hyggeleg stund og vi røda om litt av kvart. Mykje om sauer, men og om kvernhusa i Gryte og gjester som hadde vore innom i går.

Å feire 60 er ein milepel. Torleif gjekk på Birkeland saman med Reidun før eg kjende Reidun, så kontakten har vore der mellom oss heilt frå eg kom til Valle i 1991. Praten gjekk lett og greitt om laust og fast den gode timen eg fekk vere der. Suppe og eplekake, bløtkake, ostekake, med god hjelp av Sissa diska han opp av det beste ein kunne ønske seg.

Reidun hadde bursdag 12. mai, då reiste vi til Danmark og gjekk i hageanlegget i Jesperhus. Men borna vil stå for eit eller anna midt på sommaren, vi veit ikkje kva dei planlegg, men det vert midt mellom Reidun sin dag og min dag. 60 år kan vere ein flott dag å feire.

**Lær oss å telja våre dagar, så vi kan få visdom i hjarta!** heiter det i Salme 90, 12. Sjå http://bibelen.no/ Den visdommen skulle eg ønske eg hadde meir av.

Ein tanke om “60 år”

  1. De som ønsker å vite mer om sommerens bursdagsfeiring kan bare ta kontakt med meg! E-postadresse finner dere om dere trykker på gunnhaug på høyre side (under venner). Margunn(organisator)

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.