Stev og musikk og litt til

Share

I Kommunen informerer snakka Øyvind og Leonhard om **Stev for dagen** etter at ein hadde presentert dagens stev frå samlinga til Kirsten Bråten Berg og Astrid Rysstad. Stevkulturen er levande og Kirsten si tolking er flott og slåande. Akvarellane av Kari Rolfsen er av høg kvalitet og Øyvind beundrar det som ho lagar og dei kan ein kjøpe.

Utstillinga av Torvald Moseid sine kunstverk på Setesdalsmuseet er ei strålande samling ikkje bare av broderia hans, men av treskjering og porselensarbeid. Teppet er 62 meter langt, og museet måtte ta ned dei andre utstillingane for å få plass til det. Det vert samanlikna med Bayeux-teppet, som er over 900 år gamalt. http://no.wikipedia.org/wiki/Bayeux-teppet

I Rjukan laga han og ni glasmåleri, sju på den eine sida, to på den andre. Dette var Leonhard i Rjukan og fotograferte, og så laga dei plakatar som dei har på museet for å ha med på utstillinga. http://www.setesdalsmuseet.no/

Leonhard samlar og inn stoff til jubileumsbok om Fjellgardane kyrkje og ville gjerne ha bilete frå folk som måtte ha noko.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.