Fuglar i aust og vest 2

Share

I dag sender eg ei venleg helsing og takk til Øyvind Jacob for kommentaren han gav på bloggpostinga mi fredag. Der viste eg til ein artikkel på wikipedia om bengalhubro, sjå http://no.wikipedia.org/wiki/Bengalhubro
Han meinte at det måtte vere feil at vingespenn på fuglen, som er over ein halv meter lang, ikkje var meir enn 36 til 42 cm, og det hadde han heilt rett i. Difor gjekk eg i dag inn og retta det til ein vingelengde, det er noko anna, for då blir vingespenn meir enn dobbelt så stort.

Dette førte til at eg måtte registrere meg på tysk wikipedia for å skrive ei melding til dei om feilen. Det hadde eg ikkje tenkt å gjere, men no har eg gjort det. Eg skreiv det på diskusjonssida til artikkelen, eg retta ikkje i artikkelen. Eg burde kanskje ha gjort det, for dei har ikkje retta det. Men eg tykkjer nok det er eit steg lenger å skrive i eit tysk leksikon enn å gjere dei merksame på feil.

På denne måten vert det synleg korleis wikipedia fungerer. Den som veit noko, legg det inn. Diverre er det folk som likar betre å lage trollskap enn kunnskap, det vil seie at dei legg inn tull og tøys. Men det aller meste av stoffet i wikipedia kan ein stole på. Det er sikkert nærare hundre personar som nesten til ei kvar tid kontrollerer det som vert skrive, sjølv har eg over 600 artiklar på overvakingslista mi. Når nokon skriv på dei, får eg melding med det same. I tillegg er det folk som fylgjer med på kvar einaste retting.

Du kan jo ta deg ein tur på artiklane om Valle og sjå om du finn feil. Anten kan du gå inn og rette sjølv, eller du kan sende ein kommentar til meg, så skal eg fikse det. Sjå http://no.wikipedia.org/wiki/Kategori:Valle

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.