Rådyr og skalldyr

Share

Kvar morgon kjem eit rådyr i hagen vår og et frukost. Reidun ventar bare på at det skal kome inn i hagen og starte på blomane, men til no har det halde seg under epletreet, der det et karten som har falle ned etter vinden dei siste dagane. http://no.wikipedia.org/wiki/R%C3%A5dyr

Eg likar betre rådyr i fryseboksen enn i hagen, og takka vere Torgeir Solbakk har eg nokre år kunna leggje rådyrkjøt i boksen og nyte utover vinteren.

Det eg ikkje visste, var at det og er rådyr i Furulunden i Mandal. Dei seier det er 14 rådyr der, og at dei likar å gå i hagane på Vestnes og nyte blomar der. http://no.wikipedia.org/wiki/Mandal

I morgon startar Skalldyrfestivalen med reker og anna godt i Bryggegata i byen. Eg får vel klare meg med det til fryseboksen vert fylt opp att. http://no.wikipedia.org/wiki/Skalldyrfestivalen

Skalldyrfestivalen er andre helga i august kvart år. Det minner om at det snart er oppstart for skulen att. Det er vel då det vert sol og sommar på Sørlandet i år. Men eg klagar ikkje, sommaren har vore høveleg for ein som vert utanfor av for mykje varme.

God for rådyrbukken også. Kvar dag ligg det nye eple til frokost. Og kvar dag står eg i stovevinduet og ser på han. På andre sida av vegen, i kanten av jordet, går ei ho med to kje. Dei går nokså i eitt med vegetasjonen og held seg på avstand. Det er like godt, så endar dei ikkje på panseret til ein bil. Ettersom dei ikkje er skalldyr, toler dei ikkje slike samanstøytar særleg godt.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.