Bleiknar gamle synder?

Share

Det var ein interessant artikkel i Fædrelandsvennen laurdag. Sven Egil Omdal skriv medieblikk i fleire aviser, du finn lenke til artikkelen hjå Bergens Tidende, sjå http://www.bt.no/bergenpuls/tv/article417360.ece Gamle synder blekner aldri.

Han fortel om korleis ein som søkjer jobb må rekne med at arbeidsgjevar Googlar etter namnet for å finne ut det som søkjaren ikkje har skrive i CV-en sin. Det innlegget som du skreiv som 18-åring om pakistanarar som snyltar på velferdsgodene i Norge er ikkje så lurt å ha på samvitet når du som 32 åring søkjer jobb som kommunal byråkrat. Bilete frå ein fest der du har drukke for mykje kan og kome for dagen i eit slikt søk. To som har kome i søkelyset til media i valkampen, vil måtte leve med det dei sa i den neste valkampen, ja det vil henge ved dei når dei sluttar med politikk.

Minnet er skrøpeleg, det er ingen tvil om det. Men med elektroniske søkemotorar på Internett vil det meste ein har sagt og skrive som har hamna der, kunne kallast fram. Truleg vil det føre til at ein dempar seg noko når ein vert medviten om kva effekt det kan ha. Det er difor ein tankevekkande artikkel Sven Magne Omdal skriv.

Under artikkelen si overskrift ligg det eit ordspel på salma Navnet Jesus blekner aldri, ei av dei mest populære salmene vi har. I helga kom det ein artikkel på wikipedia om den talaren som inspirerte han som skreiv salma. Det førte til at eg skreiv ein liten artikkel på wikipedia om dette, sjå http://no.wikipedia.org/wiki/Navnet_Jesus_blekner_aldri

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.