Colours everywhere

Share

I programmet Møteplassen i kveld var Olav Mosdøl gjest. Han fortalde, som han alltid gjer, levande og interessant om diktning og bøker. Siste plata som vart spelt, var Deana Carter sin melodi Colours everywhere. Då måtte eg til engelsk wikipedia for å finne ut meir om henne: http://en.wikipedia.org/wiki/Deana_Carter

Ho skriv i sangen om korleis ho brukte å sjå alt i svart/kvitt medan ho venta på at livsens kjærleiksoppleving skulle kome inn i livet hennar. Ho trong nokon til å skru på fargane og hjelpe henne til å sjå alt det vakre som venta på henne. Så kjem ho i refrenget og fortel at

You…you put the blue back in the sky
You put the rainbow in my eyes
The silver lining in my prayers
And now there’s colour everywhere
You put the red back in the rose
Just when I needed it the most
You came along to show you care
And now there’s colour everywhere

Heile sangen finn du her: http://www.lyrics007.com/Deana%20Carter%20Lyrics/Colour%20Everywhere%20Lyrics.html

Å få setje fargar på livet til nokon er ei oppgåver vi ynskjer å ha i Valle Radio. Når eg har tysdagssendingane, er det noko av motivet. Difor var det hyggeleg å få ein epost med kommentar om den vakre songen.

**Kommentarar**
Det er hyggeleg å få kommentarar når du har høyrt noko som har gledd deg. Kanskje særleg då. Som ein amatørradio kan ein ikkje vente at alt går like problemfritt som dei profesjonelle gjer. I kveld var det ein slik kveld, på grunn av at ein ledning ikkje var kopla rett, gjekk det ein halv time ut i sendinga før vi kom på lufta. Takk til Jørund Georg Jore, teknisk sjef i Valle Radio, som hadde høve til å kome innom og fikse det i ein travel kveld.

Takk og til Niklos K. Besteland som alltid har konstruktive kommentarar til orgelmusikken eg finn fram til i Postludium. I kveld hadde eg litt blanda program, og han sette pris på det eg hadde funne.

Det starta med Franz List: Hosannah, spela på orgel og trombone av Patrick Wedd og Alain Trudel. Deretter kom Bergen Domkantori under leiing av Magnar Mangersnes og song motettane Hans navn og Jeg er Alfa og Omega av Kjell Mørk Karlsen. Så fekk vi Guilmants Chorale (Kirchenordnung Braunschweig) for trombone og orgel før Birgit Rike Lund song folketonen Dagen viker og går bort. Den salmetonen var grunnlaget for Magnar Åm sitt stykke med same tittel, spelt av Kåre Nordstoga på orgelet i Oslo Domkirke. Niklos minna om at melodien er ein variant av Folkefrelsar til oss kom.

Det er alltid ei glede for meg når eg finn noko han ikkje har høyrt før, og det var det i kveld. Eg kunne då fortelje at Åm og Karlsen sine stykke hadde eg funne på biblioteket i Valle si platesamling. Alle kan låne dei der.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.