Passar best på radio

Share

I dag var det eit innslag på SørNytt frå Sørlandet Sykehus Mandal om rehabiliteringsprosjektet som dei har der. Innslaget varte eit par minutt (eg såg det ikkje sjølv, men kona hadde sett det og meinte det varte så lenge). For å lage innslaget var ein journalist frå NRK Sørlandet til stades på sjukehuset frå klokka 0915 til klokka 12. Ho filma frå ein undervisningstime som Vegard Nilsen hadde for gruppa, og deretter frå ein treningstime gruppa hadde.

To minutt på TV og eit innslag i Sørlandssendinga på radio set litt i perspektiv alt arbeidet som ligg bak det vi høyrer og ser i massemedia. Sjølv har eg for lenge sidan funne ut at eg ut at eg passar best på radio, så eg gjorde mitt beste for ikkje å verte med på opptaket, sjølv om eg var til stades då det skjedde.

Takk til Knut Olav Uppstad for lenke til den nye foreninga Kostreform ved overvekt og sukkersykdommer. Eg sperra opp augo då det i dag kom ein ny artikkel på wikipedia om det same temaet: http://no.wikipedia.org/wiki/Foreningen_Kostreform_ved_overvekt_og_sukkersykdommer I den artikkelen kjem det fram at foreninga arbeider for endring av kosten som ei motsetning til Norges Diabetesforbund, som er meir oppteken av at pasientar skal få insulin og medisinar på blå resept. Den mest profilerte i den nye foreninga er nok Fedon Lindberg http://no.wikipedia.org/wiki/Fedon_Lindberg

Så langt eg kan finne ut, er dette mykje av det same som dei meiner på Sørlandet Sykehus Mandal, der ein fokuserer på sunt kosthald og fysisk aktivitet for å ta kontroll over eigen diabetes, eiga overvekt og eige liv.

Ein tanke om “Passar best på radio”

  1. Slik som eg ser det så er det to hovedretninger innafor dette med lavkarbo som middel til å kontrollere blodsukkeret – det er GI og LCHF.

    GI handler om å innta sukker på ein slik måte at det tas opp så sakte som mulig.
    LCHF handler om å kutte ut sukker fullstendig.

    Dei kommersielle aktørene innan lavkarbo ligg stort sett nærare GI.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.