Vår Gud han er så fast en borg

Share

I kveld var eg i Oddernes kirke og høyrde Ian Richards spele til Vest-Agder Kammerkor, som framførte kantate nr. 80 Ein feste Burg ist unser Gott av Johann Sebastian Bach. Det vart ei stor oppleving. Fyrst framførte Ian fleire stykke av Bach med presentasjon av melodien av songarar før han så presenterte Bach sitt stykke. Det var innsiktsfullt og vakkert. Så kom sjølve kantaten, som er i åtte deler med kor, ariar, resitativ og duettar. Bryan Breidenthal dirigerte frå kyrkjeromet, medan koret stod på galleriet for å vere nær orgelet. Det vart ei stor oppleving. Denne kvelden var det og ganske mange folk på konserten, så det var ekstra hyggeleg.

Konserten vart framført i Farsund fredag. Her er omtale i avisa Agder:
http://www.avisenagder.no/artikkel.asp?Artid=1744

Det var eit stort intervju med Ian i Fædrelandsvennen laurdag. Det er ikkje lagt ut på nett endå, men det var interessant å lese, så finn fram avisa frå laurdag og møt ein entusiast.

**Her er programmet for konserten: **

Preludium i D-Dur, BWV 532

Kyrie, Gott Vater in Ewigkeit; Christe, aller Welt Trost; Kyrie, Gott Heiliger Geist, BWV 669-671

Allein Gott in der Höh sei Ehr, BWV 676

Orgelkoral over “Ein feste Burg ist unser Gott”, BWV 720

Kantate nr. 80: “Ein feste Burg ist unser Gott”

Sjå og http://www.kristiansand.kirken.no/index.jsp?page=15695

Då vi kom i kyrkja, fekk vi eit fint programhefte med heile teksten til kanta. Dei song på tysk, og då var det greitt å ha teksten slik at ein kunne fylgje med. Det var og ei omsetting av Ragnar Grøm, så det var greitt å forstå og for dei som ikkje kan tysk. Slik auka innsikta i verket.

Takk til Ian og Bryan for ein fin sundagskveld.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.