Nytt år og nye muligheter

Share

Nytt år og nye muligheter var temaet for rebusane i Open sending i kveld. Ørnulf hadde fått med seg Inger Aamlid og Øyvind Jacob, så det var eit sterkt team som sat bak mikrofonane.

Det er ikkje lett å konkretisere eit slikt tema. Men då eg fekk i oppgåve å lage rebusane til programmet, tenkte eg at eg kunne sjå på Hendingar og jubileum i 2008 og late det vere den raude tråden i programmet.

Dermed vart det rebusar rundt
1. Skuddår, sjå http://no.wikipedia.org/wiki/Skudd%C3%A5r
2. Planeten jordas år, sjå http://no.wikipedia.org/wiki/Planeten_Jordens_%C3%A5r
3. Polaråret, sjå http://no.wikipedia.org/wiki/Polar%C3%A5ret
4. Henrik Wergeland, sjå http://no.wikipedia.org/wiki/Henrik_Wergeland
5. Olav H. Hauge, sjå http://no.wikipedia.org/wiki/Olav_H._Hauge
6. Geirr Tveitt, sjå http://no.wikipedia.org/wiki/Geirr_Tveitt
7. Morsdag, sjå http://no.wikipedia.org/wiki/Morsdag

**Sundagsskulevarsling på SMS**
Til vanleg har vi 10 rebusar, men i kveld vart det med 7. Ein grunn til det var at dei hadde ein hyggeleg prat med Helene Horverak, som har fått mykje presse for ideen om å varsle om at det er sundagsskule på SMS. Ho sender ein SMS laurdag for å minne om sundagsskulen dagen etter. Om lag 30 personar har sett seg på lista, og ho sender bare melding til dei som har sagt ja til å stå på lista.

I praten kom det fram at Helene var ein ivrig mobilbrukar sjølv, ho hadde brukt telefonen så mykje til SMS at skrifta på tastane var sliten bort. Det gjorde ikkje noko, ho visste kor bokstavane låg. Men ho vart litt sliten i fingrane av og til, likevel ikkje så mykje at ho trong få hjelp hos fysioterapeut Øyvind enno.

Fyrste gongen dette skal prøvast ut, er komande helg, så ho var ganske spent på om korleis det kom til å slå ut. -Det kan neppe bli dårlegare enn det har vore no, meinte ho, så det kunne bare gå ein veg: Oppover.

**Premiane**
Premiane gjekk til
Ingebjørg Berdalen
Anne Lise Harstad
Jorunn Andersen
Ingebjørg Vegestog, sekk
Tora Lund, krus

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.