Tuva

Share

Stormen Tuva har fått stor omtale i media. Då eg i går reiste nedover Setesdal, skjøna eg at eg var i utkanten av han, for det sludda og regna om kvarandre, sjølv om vinden ikkje var særleg sterk så langt inne i landet. Eg høyrde på NRK om eit tak som hadde blese av sjukeheimen på Gimle, elles var det intervju med fleire som streva med båtar som låg i sørvende hamner. Etter det eg skjøna, er det sjeldan ein storm kjem rett sørfrå. Men ferjene til Danmark vart innstilte.

På wikipedia har ein teke til å dokumentere slike ekstremver. Sjå http://no.wikipedia.org/wiki/Ekstremv%C3%A6ret_Tuva

De som høyrer på Valle Radio og hugsar munnharpeprogramma som John Melhus og eg har hatt, vil vite at John er svært fascinert av strupesangen og munnharpespelet frå republikken Tuva i Russland. http://no.wikipedia.org/wiki/Tuva

Eg vonar at etterdønningane etter stormen Tuva vert små. I dag skal eg i gravferd til Klepp, og gravferd i storm er ikkje å trakte etter.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.