Haydom

Share

Jeg har hatt gleden av å få se to programmer fra Haydom på TRK1 søndagskvelder, hvor vi har fått se og bli kjent med folk og forhold rundt sykehuset. Her er lenke til ei side om dette: http://www.haydom.no/en/HaydomDevelopmentCompany.htm

Det har vært flott å få eit slikt innblikk i noko som dei fleste på Sørlandet i alle fall har høyrt mykje om. Sjølv har eg fått høyre koret av sjukepleiarstudenar under ein turne dei hadde i Norge for ei tid tilbake. Det var ei oppleving, og framsyninga vekte gode minne.

I dagens program handla det om vatn. Der fekk vi høyre at ein familie i Somalia måtte klare seg med 20 liter vatn på to dagar under tørkekatastrofe der. I Noreg brukar kvar person 300 liter dagleg i gjennomsnitt. Slik informasjon gjev grunn til ettertanke og takk. Å skaffe nok vatn og reint vatn er truleg eit av dei store og vanskelege spørsmåla i vår tid. Noko å tenkje på medan vi ventar på vårflaum når all snøen i heia skal ned i Otra og ut i havet.

Det var Ole Hallgrim Evjen Olsen som tok imot eldste dotter vår for 35 år sidan på Mandal sjukehus. Han arbeidde der når han var heime i Noreg i friperiodar frå sjukehuset i Haydom. Det er rart å tenkje på at han er borte og sjukehuset i Mandal no er nedlagt. Men arbeidet vert ført vidare på Haydom og framleis er folk her i landet med på å støtte utvikling i ein region i Tanzania vi bare har høyrt om og dei fleste av oss aldri kjem til å kome til, bare fordi ein person og hans mange medarbeidarar har makta å vekke engasjement og solidaritet og slik byggje bru mellom regionane.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.