Sportsfiske

Share

Etter at eg hadde Ronny Stavsholt med meg i Valle Radio onsdagskvelden, har det surra litt bak i hovudet mitt at eg skulle skrive noko om sportsfiske her på bloggen.

Ronny fortalde at han var dommar i konkurransar i casting, som er ein sport der flugefiske har gått på land. Fram til 1970 heldt International Casting Sport Federation (ICSF) konkurransar i dette i vatn, men så flytta dei på land, og no er dei på land når dei konkurrerer. Her er heimesida til det ICSF: http://www.castingsport-icsf.com/

Det er som regel lettare å lese på norsk, men wikipedia har ikkje nokon artikkel på norsk om casting enno, men det er artikkel om flugefiske, og det kan vere ein god start på å finne ut kva som står i leksikonet om dette: http://no.wikipedia.org/wiki/Fluefiske

Om du då går til andre språk, finn du mange gode artiklar om temaet. Om du går nederst i artikkelen, finn du kategorien Sportsfiske, og den har 17 artiklar. Den har og lenke til bekkefiske og meitefiske. Men det er mykje som manglar i kategorien, så det kan nok tenkjast at det kjem nye artiklar der og i 2008.

Ronny fortalde og at han kvar sommar drog til Finnmark for å fiske. Om du nyttar denne lenka, kjem du til Iesjávri, som er vatnet han har lagt sin elsk på: http://no.wikipedia.org/wiki/Ie%C5%A1j%C3%A1vri Der finn du geografiske koordinatar, og når du trykkjer på den lenka, kjem det opp ei side der du kan velje ulike kart for å sjå kor vatnet ligg. Om du då vel google, får du opp kart og kan få mange ulike løysingar, mellom anna zoome inn og ut for å orientere kartet i høve til andre stader i Finnmark. Det er og eit val der du kan få opp alle artiklane i wikipedia om området, då gjeld det wikipedia på engelsk, og av dei to millionar artiklar wikipedia på engelsk har, er det ganske mange frå Finnmark, og artikkelen om Iesjávri er større enn den norske.

Inn til vidare kan den fiskeinteresserte lære flugefiske av Ronny kvar mandag kveld i Valle. VAFA står for opplegget, og om ein ikkje har stang sjølv, kan ein låne. Det skjer utanfor Valle Motell, men snart skal dei i elva og prøve seg.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.