Aagot Noss på Wikipedia

Share

I dag fekk eg ein kommentar på epost frå Leonhard, som hadde vore inne og lese om Aagot Noss på wikipedia. Det gjev meg høve til å seie litt i relasjon til den artikkelen.

Eg vart ganske overraska, og det vart Gunnar Hillestad og, då vi onsdagskvelden på biblioteket leita i Store Norske Leksikon og Norsk Biografisk Leksikon og fann at ingen av dei hadde omtale av norske bunaders grand old lady. I det store 3-binds-verket Våre norske bunader var ho heller ikkje nemnd. Men biblioteket hadde fleire av bøkene hennar:

Adolph Tidemand og folk han møtte – studier frå reisene i norske dalføre – akvareller, målarstykke og teikningar 1981
Folk og klede – skikk og bruk – festskrift til Aagot Noss 1994 ISBN 82-90036-47-7
Lad og krone – frå jente til brur 1991 ISBN 82-00-21354-4

Wikipedia
Eg skreiv artikkel om henne til wikipedia. Det vart nokre raude lenker i den, mellom anna Joachim Frich, så eg skreiv den: http://no.wikipedia.org/wiki/Joachim_Frich Om Nordmandsdalen var det ein artikkel på dansk, så den kunne eg importere frå dei. http://no.wikipedia.org/wiki/Nordmandsdalen Det er parken der originalen til brura som står utanfor Setesdalsmuseet kjem frå.

Slik førte besøket av Aagot Noss til fleire nye artiklar på wikipedia. Leksikonet veks kvar dag og har no nesten 170.000 artiklar om alle moglege emner.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.