Fotball engasjerer – også i wikipedia

Share

Tre veker med fotball-EM har halde mange av oss framom TV-skjerme den siste tida. No får vi ein pause før Tour de France, og godt er det.

Sjølv har eg fått med meg nokre av kampane, og då finalen gjekk av stabelen i kveld, hadde eg benka meg framom skjermen. Eg las eit sitat i samband med kampen. “Soccer is a game for 22 people that run around, play the ball, and one referee who makes a slew of mistakes, and in the end Germany always wins.” Det var Gary Lineker som sa det, meir om han her: http://no.wikipedia.org/wiki/Gary_Lineker (Fotball er eit spel for 22 folk som spring rundt og sparkar ballen, og ein dommar som gjer mange feil, og til slutt vinn alltid Tyskland.)

Meir om kampen i kveld og heile EM finn du her: http://no.wikipedia.org/wiki/EM_i_fotball_2008 Eg let meg imponere over kor mykje stoff wikipedia har klart å få fram om arrangementet og relevante folk i samband med arrangementet. Men ein finn og stoff om plassane kampane vart spelte.

Det er ein diskusjon om kor mykje ein skal dekke aktuelle hendingar i wikipedia. Men 300 millionar såg kampane på TV, sikkert ein million nordmenn, og då er det naturleg at ein kan finne bakgrunnsstoff på wikipedia. Dei som har skrive artiklane, fortener takk og gode ord tilbake for arbeidet dei legg ned.

Nå vart det ikkje Tyskland som vann, men Spania. Eg unna dei det, det var gladfotball dei presterte. Og det er fascinerande å sjå korleis dei finn stader å sende ballen til kvarandre, nokre gonger går det så fort at ein nesten ikkje får det med seg, men må sjå på reprisen for å finne ut kva som skjedde. Ein kan bare late seg imponere av dommarane som skal finne ut om det var lovleg eller ulovleg i løpet av eit lite sekund.

Eit norsk dommarteam var med i EM. Eg tykte dei klarte seg godt, men det meinte visst ikkje dei som vurderte innsatsen, for dei vart sende heim att. Den italienaren som dømde finalen, var etter mi meining ikkje betre enn dei norske dommarane, men igjen, det er nok ikkje lett å skifte sol og vind mellom spelarane i den heksegryta som ein slik kamp gjerne vert.

No er det over. Til neste gong.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.