Heavy metal i Valle kyrkje og Valle Radio

Share

Bernard Emmelkamp, som har vore med i fleire program i Valle Radio, skal ha konsert med tema Heavy Metal i Vennesla kyrkje sundagskvelden og onsdagskvelden kjem han til Valle. Sidan skal han til Münster i Tyskland og spele denne konserten.

Eg har jo tenkt på heavy metal som ein type musikk som eg ikkje har sans for. Så eg måtte slå opp på wikipedia for å sjå kva og kven som var teke med i samband med denne musikkstilen. Her er lenka: http://no.wikipedia.org/wiki/Heavy_metal I den artikkelen var det så mykje at eg kunne verte svimlen av mindre.

Eg fann då ut at to musikkgrupper som har vore spelt ein del i Valle radio, høyrde til denne sjangeren. Det var tyske Rammstein, som Theis gjerne fann fram. http://no.wikipedia.org/wiki/Rammstein Dei høyrer til i gruppa Industriell metal, sjå http://no.wikipedia.org/wiki/Industriell_metal

Den andre gruppa, som har vore spelt i Valle Radio når ungdomar har vore her og laga musikkprogram, er Metallica. sjå http://no.wikipedia.org/wiki/Metallica Dei høyrer til gruppa Trash metal, som er ei undergruppe av Heavy metal, akkurat som Industrial metal er det.

I artikkelen i Setesdølen som handlar om konserten, står det at det kanskje er Heavy Metal Falling From The Sky av Jimi Hendrix som kanskje er opphavet til sjangeren. Her er lenke til Jimi Hendrix, men eg fann ikkje den songen når eg leita rundt i artiklane om han: http://no.wikipedia.org/wiki/Jimi_Hendrix

Det kan verte ein interessant kveld i Valle kyrkje til onsdag.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.