Postludium med Mendelssohn

Share

Niklos hadde laga eit program med Felix Mendelssohn (1809 til 1847) sin musikk i kveld. Den er melodisk, han er ein av dei store komponistane innan romantikken i musikken. Men han starta med klokkene i St. Michael et Gudula Cathedral i Brüssel, for det første stykket kom frå orgelet der. Det var domorganist Jozef Sluys som spelte Allegro con brio, 1. sats frå sonate nr. 4 i B-dur, opus 65. Det er eit sprudlande stykke, og domorganisten, som no vel har vore pensjonist i nokre år, han er fødd i 1936, spelte det con brio, som tyder med liv.

Det neste stykke var frå Motetten, opus 69: Jauchzet dem Herren, alle Welt, som er over Salme 100 i Bibelen. Det var Thomanerkoret i Leipzig som song under leiing av Thomaskantor Georg Christoph Biller, arvtakar etter sjølvaste Johann Sebastian Bach, som og var kantor der.

Det siste stykket Niklos hadde teke med, var Sonate nr. 5 i D-dur. Fyrste delen, Koral – Andante og andre delen, Allegro maestoso, vart spelt av Münsterorganist Konrad Philipp Schuba på orgelet i Münsterkyrkja i Konstanz, eit orgel bygd av Johs. Klais Orgelbau i Bonn i 1955.

Tysk wikipedia har ein stor artikkel med bilete frå kyrkja: http://de.wikipedia.org/wiki/Konstanzer_M%C3%BCnster

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.