Ingrid Betancourt

Share

I kveld var Ingrid Betancourt http://no.wikipedia.org/wiki/Ingrid_Betancourt hos Grosvold. http://no.wikipedia.org/wiki/Grosvold Det vart eit sterkt møte. Etter det eg forstår hadde ho vore på eit seminar i Fredrikstad torsdag, og ho har skrive ei bok som heiter Brev til mor fra hinsides helvete Sjå http://www.norli.no/NORLI_HTML/ibeCCtpItmDspRte.jsp?item=3299511 der det er denne omtalen av boka:

Ingrid Betancourt hadde vært holdt som gissel i den colombianske jungelen av FARC i over fem år da familien plutselig fikk et livstegn fra henne i form av et brev. Denne boka inneholder hennes brev som er rettet til mora Yolanda og de to barna hennes, Mélanie og Lorenzo. Den inneholder også de to barnas svar.

Det var ein nær og god samtale, eg gleder meg ofte over Grosvold når ho har slike gjester i programmet sitt. Betancourt fortalde om mor si, som kvar dag i over seks år starta å ringe klokka fire om morgonen for å kunne sende helsing til dottera over ein radiokanal, som gisla fekk høyre på, men mora fekk aldri vite at dottera høyrde. Likevel heldt ho ut med å gje oppmuntring tidleg om morgonen. -Det var ei velsigning, sa kvinna som og fortalde litt om korleis livet som fange arta seg.

-Det er 3000 kidnappa personar der ute. Vi må ikkje gløyme dei. Grunnen til at eg kom frå det med livet, var truleg det store medietrykket som var i saka, sa ho og fortalde at ho åt ris og bønner kvar dag i denne tida. Så oppmoda ho folk om å stille opp 28. november, då skal det vere ein demonstrasjon for å minne verda om alle som er kidnappa.

Det var eit program til å bli klok av på fredagskvelden.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.