Flyplassen i Bangkok – og Valle

Share

I ei veke har vi sett på TV at det har vore kaos på flyplassen i Bangkok, http://no.wikipedia.org/wiki/Suvarnabhumi_lufthavn Kampen for å få statsministeren til å gå av har ved at ein lamma trafikken her, fått merksemd i heile verda. Nærare 70 millionar reiser til og frå denne flyplassen på eit år, det er over ein million i veka, og då må ting fungere utan stopp, elles vil det fort verte køar og store grupper som vert misnøgde.

År om anna er vel nokre frå Valle og innom denne flyplassen, ferie i Thailand har blitt populært for mange. I fjor kom det ein familie frå Burma til Valle, dei hadde budd i ein flyktningleir som Høgkommisæren for flyktningar i FN hadde etablert nord i Thailand, Mae La, sjå http://no.wikipedia.org/wiki/Mae_La  Den veka som flyplassen i Bangkok var på TV kvar kveld, skulle 15 personar frå den flyktningleiren som ligg nærast Bangkok, Tham Hin, kome til Valle. To familiar skulle få eit nytt liv hjå oss etter å i flyktningleiren.

Så stranda det heile. Dei kom seg ikkje ut frå Bangkok, all flytrafikk stoppa jo. Alle dei førebuingar som var gjort, måtte stillast i bero, så fekk ein sjå kva tid det kunne verte råd å kome av garde frå Thailand. Om karenarane, sjå http://no.wikipedia.org/wiki/Karen_(folkeslag)  får besøk av andre karenarar til jol, er vel heller usikkert no.

 

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.