Anne Marie Kvien

Share

Ein av dei mest populære songane i Valle Radio er Sangen til bygda av Anne Marie Kvien. Den er ønska når folk ringjer inn helsingar og er nytta i mange samanhengar. Her er informasjon om songaren og andre songar ho har gjeve ut: http://www.mic.no/nmi.nsf/doc/art2006051810362591922178

I 2007 kom ho med ei joleplate: Barnet er født. Informasjon om den finn du på wikipedia: http://no.wikipedia.org/wiki/Barnet_er_f%C3%B8dt Ein av songane der spelte eg i kveld. Anne Marie Kvien brukar den på fleire av platene sine, Sputnik syng den og. Gudny Dahlen og Leif Stangvik. Men kva er det for ein sang?

La meg få tenne et lys er skriven av Bernhard Flies, som var ein tysk lege og ein amatørkomponist fødd i Berlin i 1770. Han er mest kjent for Wiegenlied, som ein før trudde Mozart hadde laga, for han nyttar den i Köchel 350. Den vart bruka i skodespelet Esther av Friedrich Wilhelm Gotter (1746 til 1797). Det er altså Wiegenlied som er melodien til La meg få tenne et lys. Teksten er slik:

La meg få tenne et lys
tenne det bare for deg
farge en verden så grå,
alt hva du vil skal du få.
Ute går natten til ro,
stjernene bygger en bro
over en glitrende vei.

Refreng:
Et lys vil jeg tenne for deg,
et lys for bare deg og meg,
et lys for bare deg og meg.

La meg få tenne et lys,
varme deg om du er kald,
nynne en sang som du kan,
høre deg le lite grann.
Kanskje en kald vinterkveld
over de hvitkledde fjell
ser du en glitrende vei.

Vinterkvelden er kald nok i kveld til at ein slik song kan varme litt i sjela. Eg spelte begge desse songane i kveldens sending som ramme for kåseriet, som var basert på bloggteksten frå i går.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.