Thomas Ball Barratt

Share

I kveld spelte eg nokre songar av Thomas Ball Barratt i sendinga. Det var han som etablerte pinserørsla i Noreg i 1907, og markeringa av dette er no over. I samband med markeringa kom det eit musikkalbum som vart kalla Sanger fra T.B. Barratts salmebok http://no.wikipedia.org/wiki/Sanger_fra_T.B._Barratts_salmebok Eg fann nokre songar frå dette albumet og spelte i sendinga i kveld. Det er Jan Groth som syng dei fleste songane, han har med seg eit knippe røynde musikarar og songarar som Karsten Ekorness, Hanne Krogh, Ulf Christiansson, Inger Lise Rypdal, David André Østby, Christoffer Svartdahl og Solveig Leithaug.

Her var det fleire kjende songar, som til dømes Da Jesus satte sjelen fri og Løftene kan ikke svikte. Men å høyre Karsten Ekornness syngje Dagen er gått, melodien kjenner vi som Old Black Joe, det var ei sjeldan oppleving. Han var 90 år då han song sangen, og sjølv om stemmen ikkje var slik vi kjente han frå plateinnspelingar tidlegare. http://no.wikipedia.org/wiki/Karsten_Ekorness

Då Ekornness debuterte som solist, song han Klippe, du som brast for meg, med Barratt ved pianoet. Siste songen Barratt song i Filadelfia Oslo var Dagen er gått, då sat Ekornness ved pianoet og høyrde mannen som hadde skrive songen syngje refrenget:

Jeg kommer, Jeg komer!
For mitt hode bøyes ned.
Jeg hører stemmer kaller meg til himlens fred.

Eg vil gjerne takke Britta Lise for at ho har spela over frå kassett til minidisk songar som Dagmar Haugen har spelt inn. I kveld kunne vi høyre tre av songane, og det var ei hyggeleg oppleving.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.