Sauebonde

Share

I går var det eit artig innslag i Fædrelandsvennen. Advokat og lokallagsleiar for Fremskrittspartiet i Farsund, Andreas Bjørn (Boa) Salvesen, vil kjøpe sauer til det planlagde sauehotellet i Valle. Dette kunne eg lese på side 7 i gårsdagens avis.

Boa seier at han meiner at kapital frå byen må til for å få prosjektet på føtene. Og prosjektet er viktig for at kulturlandskapet skal haldast ved like, seier han til Johs. Bjørkeli i Fædrelandsvennen. Han vil ikkje ut med kor mykje pengar han eventuelt ville skyte inn i sauehotellet, men han er klar på at målsettinga ikkje er å tene pengar. Han vil bidra til samrøre mellom bykapital og landbruk.

Eg hadde kanskje trudd at det hadde vore vår tidlegare hyrding i Valle prestegjeld, lillebror til Boa, Theis Salvesen, som ville kjøpt seg inn i sauehotellet. Då hadde han fått halde fram som pastor hos oss. Kan hende hadde det blitt nokre program i Valle Radio også. Og sjølv om han truleg hadde spelt musikk som er noko for sterk for øyro mine, hadde eg likt det. Dei gode programma Theis laga i Valle Radio, dei saknar eg.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.