Frivillighetssentral

Share

I eit oppslag i dagens Setedølen går det fram at fleire eldre menneske som tidlegare har fått hjelp frå kommunen til klesvask og plenklypping, no ikkje lenger får det. Dei meiner at budsjettkutta i Valle kommune er ein skandale. Ole Birger Lien har intervjua Knut O. Haugen (72) på Hovet.

-Dei kan sponse alpinistar i Kristiansand så dei får rimelege turar med buss til Brokke, men når me eldre som faktisk er glade for at me kan bu heime treng noko hjelp, er det ikkje midlar att, seier han og lurer på om kommunen vil ha alle eldre inn på ein heim, er det greiast for kommunen, spør han.

Ordføraren meiner at tenestene kan oppretthaldast, men kanskje med eigenandel, og så ventar han på tilbakemelding frå rådmannen.

I mange bygder og byar har ein etter kvart fått frivillighetssentralar. Desse får etter det eg veit stønad frå staten for å organisere frivillige som vil gjere ein innsats i ei bygd. Kan hende hadde det vore noko å tenkje på å få organisert også i Valle. Det er mange friske pensjonistar som gjer slike oppgåver rundt om i landet. Om det er råd å organisere noko slikt i Valle, veit ikkje eg, men andre har fått det til. Dei er kan hende ikkje så godt vande som folk i Valle, som har hatt kommunen til å gjere slike oppgåver.

Men hermed er ideen nemnd.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.