Bloggen gav avisoppslag

Share

Tidlegare i veka skreiv eg om burmesarane som kunne tenkt seg å ha jord til å dyrke grønnsaker i her i Valle. I går stod det om dei i Fædrelandsvennen, eit nydeleg bilete teke ovanfor garden til Torleif B. Harstad, på vegen opp til Tveitetunet. Heile Valle-bygda ligg bak dei, det burde vere mogleg å finne jord til ein liten kjøkkenhage.

Journalist Johs, Bjørkeli har kalla stykket: Låner gjerne litt jord. Der skriv han om ynskjet deira. I tillegg skriv han om at dei brukar ormegras i supper og eggerettar. Dei finn og syre og geitrams og meiner det kan nyttast i maten. I så måte er dei meir avanserte enn vi er, deira erfaringar er nærare jorda enn våre, vi må helst ha ting i butikken og kvalitetssikra av Mattilsynet. Om noko er utgått på dato, kastar vi det om det godt kan brukast.

Bakgrunnen for artikkelen er innlegget på bloggen min tidlegare i veka. Johs. Bjørkeli las det og ordna det slik at han kunne treffe dei då dei like før skulen slutta drog på tur for å bli litt betre kjende med bygda dei no bur i.

Eg dreg no på ferien eg skreiv om for eit par dagar sidan. Eg vonar å kunne blogge også når eg er på reise, men det vil tida vise. Du kan abonnere på bloggen min, så får du melding når eg har nye innlegg. Elles må du ha god sommar.

Ein tanke om “Bloggen gav avisoppslag”

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.