Blott en dag

Share

I kveld var det konsert i Mandal kyrkje. 14 songar av Lina Sandell, arrangerte av Sigvald Tveit, framførte av Jæren Kammerkor, dirigent Ingunn Bjorland og med Lage Wedin, Marianne Lygren og Solveig Bergersen som solistar. Ingeborg Bjorland Hansen las tekstane som bandt saman songane. Det vart ei fin stund.

Lina Sandell var fødd i 1832 i Fröderyd i Småland, og ho skreiv om lag 2000 dikt og songar. Mange av dei vart kjende gjennom songaren Ahnfeldt, som og var predikant. Her fekk vi på løpande band Tryggare kan ingen vara, medan allting ler, O Jesu, ditt namn, Du ømma fadershjerta, Blott en dag, Jesus for verden givit sitt liv, Vem klappar så sakta, Herre, mitt hjerta lengtar i stillhet til dig, Jag kan icke rekna dem alla, Jag frågar ej, Når dagens heta svalkas, I den stilla aftonstund, Jag vil sjunga en sång – og sjølvsagt Bred dina vida vingar.

Kjende og mindre kjende tonar og tekstar fann atterklang i sinn og tankar og plutseleg slår det ein at det er ganske utruleg at ei kvinne som døydde i 1903 i Sverige framleis kan tale til mellom 100 og 200 menneske ein fredagskveld i Mandal. Som ho har gjort så mange gonger ved avslutning av sendinga i Valle Radio, når vi lar Carola synge Bred dina vida vingar. Det er ei kveldsbøn ein kan ta med seg i livet, sjølv om ho altså er skriven for meir enn 100 år sidan.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.