Morokulien

Share

Etter å ha overnatta hos Rönnaug og Lars Gustav i Nittedal og hatt ein triveleg laurdagskveld saman med barnebarna våre, drog vi om formiddagen derifrå med kurs for Sverige. Vi fekk höyre festgudsteneste i bilen frå Trondarnes kyrkje i Harstad, det er festspel i Nord-Norge no. Tankane gjekk nordover til vener i Harstad frå tida vår der, fredag fekk vi höyre at tidlegare rektor på Trondarnes folkehögskule, Asbjörn Eidnes, var död. Han ville nok vore på gudstenesta i Trondarnes kirke om han hadde kunna, han var så glad i kyrkja og historia på Trondarnes.

Då gudstenesta var slutt, stoppa vi i Morokulien. Eg hadde glöymt kor gode svenskane er på turistinformasjon, det er 20 år sidan sist eg nytta meg av kompetansen deira. Punkt nr. ein for turistar er gode toaletttilhöve, og det hadde dei så absolutt. Punkt nummer to er informasjon, og dei av dykk som veit korleis eg samlar informasjon om stader eg kjem til, kan tenkje dykk gleda over all informajsonen om Värmland, du sköna som ein kunne finne her.

Men då dei fekk höyre at vi skulle til Bålsta, dukka det opp frå dei indre gemakkar både brosjyren “Roslagen – en stund för dig själv”, Sigtuna-09 som kart og brosjyre og Enköping-brosjyre. Gratis og fritt, som wikipedia.

Då vi kom innom klokka 12, var vi dei einaste, men etter kvart, mens eg skriv dette, kom det fleire, alle fekk profesjonell og rask hjelp med det dei spurde om. Reidun kjöpte ein is og gjekk ut i sola, eg spurde om å få låne PC-en som stod i ei krå, og dermed sit eg her og skriv innlegget på bloggen i dag.

De som er noko opp i åra hugsar tida i dampradioen med moroprogram frå Morokulien. Det hang eit avisoppslag på ein vegg her og minna om tida då det var laurdagsunderhaldning i radio som samla folk, 1959 stod det der. Eg las ikkje så mykje då, må finne ut meir om det ein annan gong. Eg hugsar programma, eg trur dei må ha samla folk som ein onsdagskveld i Valle Radio, eller kanskje som påskesendingane våre.

Men no ventar Sverige, 39 mil ligg framom oss för vi kjem til Bålsta gjestegard, der skal vi vere nokre dagar og sjå ein del av Sverige som vi ikkje har sett för. Vi gleder oss, feriekjensla er undervegs.

Og skal du til Sverige, kan du godt legge vegen over Morokulien, damene på turistinformasjonen der må du oppleve sjölv for å vite kva service er.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.