Ein aktiv region

Share

Setesdal er ein aktiv region, og Setesdølen speglar ein del av aktiviteten når avisa to gonger i veka ligg i postkassen. I dag kunne vi lese at dei åt 750 komper på Ose i helga og at det er jordbærfestival på Evje laurdag. Det er også countryfestival på Ose frå fredag til sundag, så ein kan ikkje seie at sommartida er stille i regionen.

Og når vi kjem til august er det festival på Eikerapen og Rekordfestival på Hovden. I år vert Valleutstillinga arrangert for siste gong, den går heile sommaren og har vore godt besøkt, sjølv om dei saknar bygdefolk på tunet. Truleg kjem det ein del bygdefolk når Tveitestemna vert arrangert med Lillebjørn Nilsen og dottera Siri Nilsen skulle visst og kome til Valle.

Nå er jo sommaren ein aktiv periode i mange regionar, men Setesdal står ikkje tilbake for andre i så måte. Det er ikkje snakk om å ta ferie og reise bort, for mange er sommaren ein periode der ein prøver å tilby kultur av ymse slag til turistar som kjem forbi. Sjølvsagt er det stimulerande at ein kan ha fleire i publikum enn ein får elles i året. Sommaren er jo og ein periode som med høveleg temperatur gjer det mogleg å halde til ute i større grad.

Sommaren er ein periode der ein vitjar vener og familie, og då er det godt å ha noko ein kan gjer saman, både tilreisande og fastbuande. Dermed er det mange som finn ut at dei skal oppsøke kulturtilbod dei elles ikkje er så flittige brukarar av. Sjølv har eg i sommar fått med meg ein del slike, truleg fleire enn om eg ikkje hadde reist på tur. Om ein held seg heime, vert det ofte til at ein ikkje nyttar seg av alt det ein kunne velge mellom. Om ein kjem seg ut, vil det vere lettare å oppsøke eit museum eller ei utstilling. Teikneseriemuseet i Bålsta er eit slikt eksempel, eg tok turen innom der og var ein time i steikande sol, men musea på Sørlandet har eg brukt lite tid på i dei 18 åra eg har budd i regionen.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.