Frå Valle til Valnesfjord

Share

Tysdag var det tid for oppbrot og för klokka ni var vi på vegen mot Lödingen. Ferja til Skutvik var lettare å få plass på enn H-ruta, og sjöen var om ikkje blankstille, så var det lite som mangla på det. Vestfjorden er ikkje å spöke med sjölv her inne, men denne gongen fora ingen krabbane.

På Bognes fekk eg ein telefon frå Ånund K. Han er blitt hofteoperert på Rjukan Sjukehus og er til opptrening i Kragerö. Vonar at det går godt for deg med treninga, at du får teke den andre operasjonen i auga og snart har sertifikat att.

Etter ein rast på Innhavet og 20 tunellar kom vi så til Fauske: Der snudde vi mot Bodö og etter 17,6 km kom vi til ein blomebutikk i Valnesfjord. På andre sida av vegen, utanfor eit gult hus stod det ein bil med PL-skilt, Det stod til og med VAFA på han, og snart svingte ein annan bil inn på tunet. Den stod det Valle Vev på, og så kunne vi helse på kjente som har gjort nordlendingar av seg. Torjus Uppstad arbeider med restaurering av lafta hus på Sjonsta gard mellom Fauske og Sulitjelma, Karin Böe arbeider i tilknytning til museet med skrivearbeid. Vi brukte eit par tre timar på å oppdatere oss på aktuelle ting, det var triveleg og med sjokoladekake og jordbär var det godt i tillegg, så vi sette kursen mot Polarsirkelen höyfjellshotell, einaste höyfjellshotell i Nord-Noreg. Der fekk vi rom for natta og snart slumra vi fredeleg i den lyse natta.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.