Open sending i Lindesnes Radio

Share

Onsdagskvelden kom eg heim etter å ha vore ein tur vestover. Då eg kom mot Lyngdal, sette eg på nærradioen, og det ser ut som om Lyngdal, Lindesnes, Søgne og Loland samarbeider om programma no i sommarperioden. Denne onsdagskvelden var det Open sending, dei som var programleiarar kalla seg To rustne høns.

Det fekk meg til å minnast ei dame eg kjenner som kommenterte sin situasjon slik: Sjølv om egga er gått ut på dato, er det framleis liv i høna.

Men det var ikkje det eg skulle skrive om, eg får halde meg til saka og ikkje spore av. Eg tenkte å gje små gløtt frå eit program som i prinsippet er som vår open sending. Eg fekk ikkje med meg heile programmet, det var eg ikkje aleine om, for det var tordenver i området, og straumen hadde vore borte. Fleire klaga på det, og programleiarane meinte at folk burde ha ein batteridriven reiseradio klar for slike tilfelle. Rett nok var dei klare over at slike radioar har ein tendens til å ha flate batteri når ein treng dei, kanskje til og med så flate batteri at innhaldet har lekka ut og øydelagt kontaktar og meir til. Men det hadde jo vore å ty til når straumen var borte.

I denne sendinga hadde dei ikkje rebusar, det var bare spørsmål som vart lagde ut, og så kunne folk ringe og svare på det dei hadde peiling på. Eg hugsar ikkje alle spørsmåla, men nokre eksempel kan du få:

1. Kva heiter kyrkjelyden til Aril Edvardsen
2. Kva heiter far til kong Harald
3. Kva tenkjer svenskane på når dei seier at dei skal fika
4. Kven er Ari Behn gift med

Spørsmåla var altså ganske lette, og det verka som om dei mest var grunnlag for å ha ein liten samtale. Dei som ringte inn, var tydelegevis gamle kjente av programleiarane, vi fekk namnet nokså fort, og det var ikkje alltid innringaren som presenterte seg, like ofte kunne det vere ei av dei to rustne hønsa som kjende att stemmen. Så prata dei om tordenveret og sommar og ferie. Når det ikkje var telefonar, måtte dei turrprate om laust og fast. Ettersom det var torever og fleire av dei faste ikkje hadde straum og difor ikkje hadde liv i radioen, var det litt daudt til å begynne med. Men så kom straumen att, og då vart det fleire telefonar.

I ein stille periode las dei opp siste leiarartikkel frå Lindesnes Avis, den handla om at det var ei skam at folk i Mandal må dra til Sørlandsbadet i Lyngdal for å bade i dei kalde dagane når det ikkje er fristande å slikke sol på Sjøsanden. Her var dei rustne hønsa svært enige med redaktøren i avisa.

Premien var enkel, eit flakslodd til to av dei som hadde rett svar på spørsmålet. Og flakslodda sende dei i posten, enkelt og greitt. Programmet vara frå klokka 20 til 22, då vagla etter det dei sa sjølv dei rustne hønsa seg til neste sending.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.