Gratulerer med kulturpris

Share

Det var Hallvard T. Bjørgum som fekk kulturprisen for 2009, les i i Setesdølen i dag. Det var så hemmeleg på førehand at han ikkje visste det sjølv og kunne kome og ta imot prisen. Men den er vel fortent. Det er ikkje den frøste prisen han har fått, tre Spellemannsprisar har han fått i klassen folkemusikk/gammaldans, i 1979 for albumet Slinkombas (med Kirsten Bråten Berg, Gunnar Stubseid og Tellef Kvifte), i 1990 for albumet Skjoldmøyslaget. Faremoslåttar frå Setesdal (med faren Torleiv H. Bjørgum) og i 1998 for albumet Toneflaum (med Bjarne Herrefoss og Knut Hamre). I 1997 fekk han Aust-Agder fylkes kulturpris, den fekk far hans som fyrstemann i 1971. Han er Heidersmedlem i Norsk Folkemusikk- og Danselag, og i 2002 fekk han Gammleng-prisen.

Så ein kan seie det var på tide at han fekk den kommunale prisen, 12 år etter at han fekk fylket sin kulturpris. Men det er i år 30 år sidan han fekk den fyrste Spellemannsprisen, og å halde seg på topp som musikar og formidlar i 30 år er ei bragd. Lun og triveleg fortel han soger rundt slåttane han framfører, dei som høyrer på, vert engasjerte og får ei stor oppleving. Han er statsstipendiat for si formidling og sin kunst.

Sylvartun har jo vore arenaen han møter mykje publikum på. No har han skrive brev til fylkeskommune og kommune med spørsmål om dei vil overta staden og vidareføre arbeidet med folkemusikkpresentasjon der i offentleg regi. Om det lukkast, er ikkje lett å spå på førehand.

Hallvard har naturleg nok og vore med i Valle Radio. Han er ein ihuga countrymusikkelskar, truleg er Hank Williams artisten han set høgast, i alle fall kunne ein få det inntrykket i ein samtale som Bjørgulv T. Berg og Hallvard hadde i vinter. Det var ei oppleving å høyre på.

Takkk, og gratulerer.

Meir om Hallvard finn du på wikipedia: http://no.wikipedia.org/wiki/Hallvard_T._Bj%C3%B8rgum

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.