Jeg vil synge det stille sanger

Share

Karin Boye har skrive eit dikt som eg vil sitere i dag:

Min stackars unge…

Min stackars unge, min mörkrädda,
som mött andarna av annat slag,
som alltid mellan de vitklädda
skymtar andra med onda drag,
nu vill jag sjunga dig milda sånger,
från skrämsel löser de och tvång och kramp.
De ber inte om de ondas ånger.
De ber inte om de godas kamp.

Se du skall veta, att allt levande
djupt inne är av samma slag.
Som träd och örter kan det växa trevande –
dras uppåt av sin egen lag.
Och träd kan fällas och blommor bräckas
och grenar tvina med förstörd kraft,
men drömmen gömmer sig – och vill väckas –
i var levande droppe saft.

Femte linje i første verset er tittelen på ei bok eg har lese i sommar, og tittelen på dette innlegget på bloggen. Ho seier rett nok milde sanger, på norsk er det blitt stille sanger, Dermed har ein fått bokstavrim i linja med tre ord som startar med s.

Om eg hadde lese den boka før vi drog til Sverige på forsommaren, og eg hadde lese artikkelen i Dalarnas Tidning som seier at det er bygda Nås det er tale om, så hadde eg nok lagt turen innom Nås for å sjå litt etter om det ho skriv om, stemmer når det gjeld ytre geografi. Dei to hovudpersonane er likevel ikkje reelle, men handlinga i boka rører lesaren. Samstundes er ho lettlesen, korte kapittel gjer sitt til at ein kan bla seg fort framover.

I boka vert vi kjende med kvinnene Astrid og Veronika og møtet deira. Samstundes får vi høyre livssogene deira, og dei er interessante. Ikkje utan grunn har boka blitt omsett til mange språk,

Forfattaren er Linda Olsson, ho kan du lese om på Wikipedia: http://no.wikipedia.org/wiki/Linda_Olsson Der har eg skrive ein omtale av boka og, den finn du her:
http://no.wikipedia.org/wiki/La_meg_synge_deg_stille_sanger

Ta turen på biblioteket og spør etter boka, om dei ikkje har ho inne, så skaffar dei den nok til deg. Sjølv fekk eg tak i den fordi Margunn, bloggvennen min, hadde den med ein dag ho var heime ein tur, og då ho drog, låg boka att. Neste gong ho kom, hadde eg begynt på den, og då var ho snill og let meg lese den ferdig. Takk for det.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.