Jolebrev

Share

Jolebreva tek til å kome inn, det er triveleg å få slike årsmeldingar frå vener og kjende. Sjølv har eg slite med å få inspirasjon til å skrive, og i dag var det helst for seint. Eg hadde tenkt meg ein tur til Mandal, men plutseleg fall ideane i hovudet mitt, og så vart det ein tekst i år og. Men å skrive det ut på ein noko treg blekkskrivar (i høve til ein litt mindre treg laserskrivar på skulen i Valle) tek si tid, og før breva var komne i konvolutt, var posten frå Mandal på veg til Tønsberg, så dei går ikkje i posten før i morgon og då kjem dei nok ikkje fram til mottakarane før i romjola. Men det kan sikkert vere greitt å få brev då og.

Ei overrasking har eg fått i joleposten i år. Det kom eit brev frå ei vakker ung dame, ho sende med bilete, så eg talar sant. Ho held til på Bornholm og vi hadde vore saman på kurset Nordisk sang på Løgumkloster højskole i Danmark for tre år sidan. Etter den gongen har eg hatt lyst til å reise tilbake kvart år, men andre gjeremål har ført til at vi ikkje har kome oss dit. Men ho hadde lese på bloggen det eg skreiv om kurset den gongen og ville gjerne takke meg for det.

Og i dag kom programmet for korte kurs på Løgumkloster i 2010. Eg las med stor interesse gjennom katalogen og tenkte at eg hadde lyst til å ta turen til Sønderjylland att. Men kursa der vert fort fullteikna, så kanskje eg ikkje får plass, og det er jo for tidleg å melde seg på no. Vi får sjå, i år er det svensk og færøysk sang som står på programmet.

Men fyrst skal vi synge jolesongar.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.