Mørketid og diktesser 1

Share

Eg fekk ikkje med meg kommunestyremøtet i kveld. Eg var ein tur på førjolsbesøk hos Ånund K. og då eg kom heim, var trongen til ein middagslur sterkare enn på lenge, så eg halla meg og sovna og kom meg ikkje særleg langt før klokka var halvsju. Så eg får sjå i referatet når det kjem. Det gjer ikkje same nytta, men ein får klare seg som best ein kan.

Eg gjekk glipp av å få høyre familiekoret som hadde øving i kveld før dei gjekk på gamleheimen for å syngje for dei som bur der. Det får eg ha til gode, men eg skjønar at dei skal syngje på gudstenesta i Valle kyrkje jolaftan og de har noko å gle dykk til. Eg høyrer omen av dei på skulen kvar dag, dei fleste i familiekoret i Valle er karenarar frå Myanmar (Burma) og går på norskopplæring, og dei likar å syngje.

Eg sat og bladde i ei gammal avis i dag, og pluseleg fall augo mine på eit lite dikt av Dag Evjenth http://no.wikipedia.org/wiki/Dag_Evjenth :

«Sorte får»:
Sorte får blir
også en flokk
når de er
mange nok.

Det stod i Fædrelandsvennen Kultur 26. november 2009, eg hadde eigentleg kasta avisa, men fann henne fram att fordi det stod noko om sjette bindet i bygdesoga for Bygland om kyrkjestriden i 1935 då Sandnes kyrkje vart flytt til Åraksbø. Dette skreiv eg inn i wikipedia sin artikkel om Sandnes kyrkje i Bygland http://no.wikipedia.org/wiki/Sandnes_kyrkje_(Bygland) og sanneleg fekk eg plass til litt frå artikkelen i wikipedia sin artikkel om Sandnes kapell og. http://no.wikipedia.org/wiki/Sandnes_kapell I tillegg kunne eg skrive ein artikkel om forfattaren av bygdebøkene for Bygland, Reidar Vollen. http://no.wikipedia.org/wiki/Reidar_Vollen

Diktet over er henta frå Dag Evjenth si bok frå 2009: Møter du veggen, får du hilse fra meg. Det førte til at eg leita opp bokmelding av denne boka og fann fleire slike dikt som han kallar tristesser:

«Rotfrykt»:
Han som var så forsiktig med mat.
Han som alltid var så varlig.
Han hadde spist gulrot akkurat
den uken det var helsefarlig.

«Ros til egen bak»
Sier ikke du skal fornedre
din mottaker,
kun at ting fester seg bedre
med mothaker.

«Nå?»
Han nådde liksom aldri
langt nok opp
til at han kunne gi seg
mens han var på topp.

«Til gjennomsyn»
Hun stod der i solen
og det føltes ikke riktig
å fortelle at kjolen
var gjennomsiktig.

Desse var siterte i bokmeldinga i Hamar Arbeiderblad, sjå
http://www.h-a.no/Kultur/B%C3%B8ker/tabid/100/Default.aspx?ModuleId=65553&articleView=true&tabId=100

Dag Evjenth er på Facebook, der finn eg fleire slike underfundige tekstar: http://www.facebook.com/group.php?v=wall&gid=82082461967 I går hadde han denne:

SEKS ORD

Tiden går
hvis du blir
sittende.

Så eg tek kvelden og vonar at når eg går …..

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.