Ny start

Share

I kveld starta onsdagssendingane att. Det var Ronny Stavsholt som hadde ansvaret, og Marcel var teknikar. 20. dag jol var litt av tema, og musikken Ronny hadde funne, var jolemusikk i litt ulike rytmer, akkurat når eg skriv dette, spelar han Jingle Bell Boogie, og han har ei evne til å finne fengande musikk som eg er imponert over.

Eg fekk ikkje med meg starten, då eg kom inn i sendinga, avslutta han samtale med Solveig Ose i Ose Mat og Kultur om maskeradeballet dei skal ha på Ose Grendehus til laurdagskvelden. Inngangspengar er 200 kroner, men 150 for dei som har kostymer.

Det var Torleif B. Harstad som hadde Tankar frå Bibelen, i kveld hadde han musikk av Åge Samuelsen.

Deretter kom David Tharaldsen i Kommunen informerer. Han hadde informasjon basert på Bygdenytt, litt ulike tema, så den halvtimen gjekk fort. Vakker musikk hadde han og funne. Dei snakka mellom anna om prosjektet med å få liv på småbruk som er nedlagde. Valle kommune har engasjert ein prosjektleiar for å prøve å få folk til å leie ut eller selje bruk som står tomme og ho vil gjerne få besøk av folk som kunne tenke seg å vite meir om dette.

I timen mellom 20 og 21 hadde han med eit par sylvsmedstudentar som snakka om juletradisjonar i sør (Santiago i Chile) og nord, både mat og nisse. I Chile er det midt på sommaren, så der har dei grillfest til jol. Mykje musikk var det i denne timen, med odde songar “Eg likar desse odde songane,” sa Ronny. In dulce jubilo med Mike Oldfield var ein versjon av Jeg synger julekvad som hadde både driv og dynamikk. Felice Navidad var ein chilensk song som blanda spansk og engelsk. Med Spotify var det eit par klikk, så gjekk den ut i eteren.

I dag las eg i avisa at i løpet av fem år er truleg CD historie, då kjøper folk musikk på nettet og ikkje i musikkforretningane. Han som skreiv artikkelen ville nok heller ha hyllene med cd-ar i stova, men i Valle Radio er Spotify-systemet glimrande for å finne ein sang.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.