TAXI i Valle

Share

Frå årsskiftet har det kome nytt system for taxi i Valle, og onsdagskvelden kom dei to nye taxisjåførane i studio for å prate litt om det.

Erling Haugen frå Hylestad har kjørt taxi i Bykle i mange år, han køyrer for Einar Bygland, og då dei tapte anbodet om sjukekøyring i Bykle og Kåre som tidlegare hadde løyvet i Valle, slutta, vart det til at han flytta hit for å køyre her.

May Linn Mærsland er frå Tvedestrand. Ho har gjort fleire ting før ho slo seg på taxikjøringa, mellom anna har ho vore fotograflærling hos fotograf Haugaa på Evje. Så vart det ei opning for å køyre taxi, og ho slo til på den, så nå må ho nok bare fotografere når ho køyrer retur og møter eit motiv og ikkje har passasjerer i bilen.

-Om ho ser motiv når ho køyrer?

-Ja, det er mange fine motiv i naturen, av og til kan ein sjå eit og anna dyr også. Det er nå best å ikkje få dei på panseret.

-Om ein elg dukkar opp, siktar eg på bakføtene og vonar han kjem seg unna, sa Erling. Ein kan aldri kome forbi om ein tek sikte på hovudet, og då ligg heile dyret inn gjennom frontruta.

Dei har sjukekøyring og TT-køyring, til lege og slikt, Men dei vil og prøve å dekke behovet som måtte vere for taxikøyring for private, om dei no klarar det. Ikkje alltid like lett når telefonen ringer midt på natta.

-Hender det at du må stoppe og sove?

-Aldri når eg har passasjerer i bilen. Men om eg vert trøytt på heimtur, køyrer eg til sides og tek ein høneblund. Det er utruleg korleis det hjelper, seier Erling og presiserer at ein kan ikkje gamble med passasjerane sitt liv, så sig trøyttleiken over han, vil han nok be dei vente medan han tek seg ein lur.

-Eg likar ikkje når folk purrar oss midt på natta for ein kort tur, nesten ikkje lenger enn dei kunne gå, seier han. -Det er jo oppdraga på natta som slit mest, den andre køyringa er triveleg og gjevande.

-Og til no har det vore ganske mykje å gjere, så desse fyrste vekene har gått bra, sluttar dei før dei går ut og skriv namna sine i gjesteboka i Valle radio denne kvelden.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.