Sangkveld Lær meg å kjenne

Share

I kveld hadde eg sangkveld i Valle Radio att. Eg vart inspirert til å spele Lær meg å kjenne dine veie, og den fyrste halvtimen var denne songen tema. Fyrst med Stein Ove Berg, deretter som instrumental med Arne Domnerus sine evergreens fra bedehuset. Deretter kom Sissel Kyrkjebø som bare syng eitt vers før eg avslutta med Sigvart Dagsland sin versjon, han har alle versa. Innimellom hadde eg kommentarar frå artikkelen på wikipedia, som eg skreiv i dag: http://no.wikipedia.org/wiki/Jakob_Paulli Der er det og lenke til salmebloggen til Leif Haugen, så du kan lese det som han skriv.

Det var lett å gå vidare til The Love of God med David Phelps, live-opptak frå Birmingham. Du kan lese om han her: http://no.wikipedia.org/wiki/David_Phelps Det er blitt ei stund sidan eg skreiv om han, eg trur det var etter at eg hadde hatt om han her i radioen for ei tid tilbake at eg skreiv om han. I kveld song han The Love of God. (Guds kjærlighet er langt, langt større). Eg fann eit kutt på youTube med David Phelps, og det kan du gjerne høyre både ein og fleire gonger: http://www.youtube.com/watch?v=vbE_xlmF38I

Den hadde eg ikkje på norsk, så eg gjekk til The Choirs of Britain Cathedrals: The God of Love my Shepherd is. Frå den var vegen kort til CD-plata Faire is the heaven med Choir of St. John’s, Elora i Ontario, Canada. Her fekk vi to kjende songar: The day Thou gavest og Abide with me. Eg prøvde å finne den fyrste på norsk, Den dag du gav oss, men det var bare ein instrumentalversjon. Men Nidarosdomens guttekor hadde sunge inn O, bli hos meg, så den kunne eg spele etterpå, og då var tida ute.

Planen var då at eg skulle sende ein tale av Elin Fagerbakke, men opptaket som eg skulle få frå Bjørgulv T. Berg, kom ikkje i studio i tide til sendinga, så det får kome ein annan gong.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.