Setesdølen 35 år

Share

Eg stiller meg i rekka av gratulantar i høve at Setesdølen feirar 35 år med å kome som dagsavis første veka i februar. Om ein skal døme etter mandagsavisa, har vi mykje godt stoff i vente.

Mellom anna fann eg eit intervju med Valle-ordførar Bjørgulv Sverdrup Lund i ein serie dei har kalla Dagens ordførar. Der trekkjer han fram utfordringar og gledelege hendingar. Den største utfordringa blir å snu folketalsutviklinga, på ti år har talet gått frå 1450 til under 1300, det er ein nedgang på 10% på ti år.

Det mest gledelege som hende i fjor meiner han var folkehøgskulen. Nå vert utfordringa å klare å realisere den, og kommunestyret vedtok samrøystes å opprette stiftinga som skal drive folkehøgskolen u siste møte. Men tida er knapp og mykje skal gjerast før elevane kjem, så dei har ikkje meir tid enn dei må ha for å klare å realisere prosjektet i år.

Eg skal ikkje ta opp fleire tema frå intervjuet på side 3 i Setesdølen for i dag. I samtalen med Ole Birger Lien har han nokre fleire moment til ettertanke. Men eg laga eit stev etter å ha lese saka:

For Bjørgulv Lund går ho raskt no, klokka,
så mangt og mykje han har på blokka.
Fremst skulesaker og folketal,
om vel eit år er det atter val.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.