Sørlandets Litteraturpris

Share

Onsdagskvelden hadde eg og eit innslag om Sørlandets Litteraturpris. Eg snakka med Lisbeth på biblioteket, og ho kunne fortelje kven som var nominert. Det er Karl Ove Knausgård, Mirjam Kristensen, Jenny Hval, Paal-Helge Haugen og Jan Atle Knutsen/ Jo van der Eynden/ Øivind Berg.

Prisen vert i år delt ut for tiande gong, og i år skal det og vere ein hederspris. Ein kan stemme på Internett eller på stemmeseddel ein får på biblioteket og leverer der, så vil Lisbeth sende dei samla til konkurransen. Stemmeperioden er fra 9. februar til 31. mars.

Lisbeth minna oss om at då vi hadde aksjon for Kjetil Brottveit sin roman Nattradioen, vann han prisen, det same skjedde då vi aksjonerte for Annemor Sundbø si bok. I år meinte ho at alle som var på festen for Paal-Helge Haugen i Storstoga, burde stemme på han. Og ikkje bare dei, men alle som høyrde på Valle Radio denne kvelden.

Ho hadde og fått spørsmål om ho ville stå for bokbad med ein av forfattarane. Knausgård skriv på bok fem og seks, så han reiser ikkje på bokbad. Lisbeth vona at Paal-Helge ville kome til Valle. Ho kunne og fortelje at kvelden før Verdens Bokdag, som er 23. april, altså 21. april, ville Margareth Skjelbred kome til Valle på ein bok-kveld som biblioteket arrangerer.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.