250.000 artiklar på bokmåls-wikipedia

Share

I dag runda Wikipedia på bokmål ein kvart million artiklar. Det er ikkje lett å førestille seg kor mykje stoff det er, men om du har Gyldendals store leksikon i hylla, så er Wikipedia større i talet på artiklar. Det er og meir aktuelt, for det er ikkje minst det som rører seg i tida som finn vegen inn i dette leksikonet. Her er pressemeldinga som vart sendt ut i samband med at ein runda denne milesteinen:
http://no.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Pressemeldinger/250_000_artikler

No når vi har lagt bak oss OL, har jo dette resultert i over 1000 artiklar om arrangementet. Om vi ser på lokale tilhøve, er tala slik:
Valle: 91 artiklar, 22 av desse handlar om personar frå Valle.
Bykle: 46 artiklar om Bykle, 2 av desse handlar om personar frå Bykle.
Bygland: 65 artiklar om Bykle, 19 av desse handlar om personar frå Bygland.
Evje og Hornnes: 47 artiklar, 10 av desse handlar om personar frå Evje og Hornnes.
Iveland: 19 artiklar, 1 av desse handlar om personar frå Iveland.
Åseral: 30 artiklar, 4 av desse handlar om personar frå Åseral

Så sjølv om eg ikkje har lagt så mykje vekt på å skrive om Valle, eg skriv om alt mogleg, syner tala at pr. no er det Valle som har flest artiklar, både om tilhøve i kommunen og om folk frå kommunen.

Men det er plass til fleire artiklar frå dei indre bygder. Om du som les dette har idear til noko som vi kunne skrive om, kan du skrive sjølv, eller sende meg ein epost, så kan eg sjå kva eg får til. epostadressa mi er harhaugl (at) gmail.com.

I morgon kjem det nok informasjon i media om dette. Ettersom eg er pressetalsmann for wikipedia, kan det kanskje tenkjast at du får høyre meg i radio og.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.