Ammoniakk som våpen

Share

-Kva gjer de når de går gjennom piratfarvatn, spurde Ronny Stavshold onsdagskvelden mellom klokka 20 og 21. Etter ein del plunder hadde han fått kontakt med skipper Kenneth Vildalen som då var på veg gjennom Adenbukta. Han var einaste nordmann ombord på skipet, og dei var rigga for å kome seg gjennom utan at kaprararne skulle få tak i båten.

-Me har rigga til vasskanonar og så spyler ned skutesida med ammoniakk når dei kjem nær oss, fortalde Vildalen, som er skipper på ein LNG-tankar der lasta var flytande ammoniakk. Å ta seg gjennom ein slik foss er ikkje særleg enkelt, sa han.

Denne gongen gjekk det godt, det har det i grunnen gjort for Vildalen, som har vore i piratområde før, les om det på denne lenka:
http://www.aftenbladet.no/energi/oljeservice/920395/Fekk_sjoeroevarar_i_haelane.html

Med 10 meter fribord når dei er fullasta og 12 meter når dei er tome, er slike gasstankarar ikkje så lette å ta seg ombord på. Dei har ein kraftig motor og, så dei gjekk med 19 knops fart denne kvelden, kunne kan fortelje. Motoren er som eit stort hus. 29 grader i skuggen var det den kvelden, men dei måtte halde seg inne, dei låser alle dører når dei går gjennom slikt område.

Det var eit interessant innslag Ronny hadde, han snakka og med ein annan kaptein, som fortalde at han hadde åtte veker ute og åtte veker heime når det fungerte med transport til ei hamn det var naturleg å bytte, nokre gonger kunne det bli ei veke meir eller mindre ombord. Akkurat no var han heime, men stod på farten for å dra ut på ein ny tørn ute.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.